BLOGG

15 oktober 2019
Boosta egot.
Det är regn utanför fönstret. Som igår. Som förra veckan. Som imorgon. Som nästa vecka. Jag gillar inte regn. Det har jag faktiskt aldrig gjort. Faktum är att jag ogillar regn så mycket att jag springer i regnställ. Ett regnställ med låg vikt men ändå. Vad jag ska göra åt skorna har jag ännu inte kommit på. De blir ofrånkommligt genomblöta.

Årets kallaste dagar innehåller alla regn. Årets kallaste dagar är också tävlingsdagar. Eftersom det inte går att tävla i regnkläder. Eller går och går. Det finns inget dåligt väder och efterföljande klyschor. Min kropp känner fortfarande kylan från Ultravasan45 2015, ett regn som verkade komma uppifrån, från sidan och ibland även nerifrån. Precis som i Forest Gump. Även Lidingöloppet är starkt förknippat med kyla, både 2018 och 2019. Värst var det 2018 där jag hamnade utanför topp 6 och min make inte hittade mig efter målgång varför jag var tvungen att vänta på överdraget. Plus att jag inte hade köpt mina snygga rosa vinterstövlar vilkat jag i år hade med mig till Lidingö. Men kallast var Hamburg marathon 2019. Det var så kallt att jag sista 10 km knappt kände händerna och försökte värma de mot ryggen under löpningen. Efteråt tog det mig bra lång tid att ta av allt det blöta, få på mig torra kläder och samtidigt skyla mig genom att ha en handduk.

Jag känner mig ändå tacksam över att jag har inomhusbanan 710 m från hemmet. Tro mig, jag har mätt sträckan. Flera gånger. Idag möjliggjorde detta att jag motiverade mig till löpskolning och lite snabbhet med spikar. 10x400 m i rask fart. Därefter följde några ofrånkomliga kilometrar utomhus samt påföljande magstyrka inomhus hemma framför teven. Vad jag tittade på? Löpvideos på Youtube.

En varm dusch och en stor tallrik varm mat efteråt var välbehövligt.

Energin är lite låg nu vilket beror på flera saker. Regnet såklart. Sjukdomar hos barnen vilket leder till sämre sömn. Rädsla att själv bli sjuk är stor. Lite stressigt på jobbet alternativt att jag inte känner att jag kan prestera på den nivå som jag önskar givet arbetstiden i förhållande till arbetsuppgifterna. Detta i kombination med att månaden har kommit till veckan för mens gör att jag inte längre känner mig som den supermorsa jag ibland känner mig som.

För att boosta egot tittar jag bland annat på Vasaloppets filmer från Ultravasan. Det är där jag vill vara. Ibland fysiskt men framförallt mentalt. Den mentala träningen är viktig och för mig hjälper det med visuella bilder från tillfällen då jag har känt mig mentalt stark.

Dagens tips från coachen: se dig själv från de tillfällen när du har känt dig stark!
Läs hela inlägget »
5 oktober 2019
Att skrika ut glädje.
28 september 2019
Video: Post-race Lidingöloppet
25 september 2019
Video: Pre-race Lidingöloppet
17 september 2019
Väggen. Livet. Oj.
17 augusti 2019
Jag ska f-n ha en krans
27 juli 2019
Salomon 27k
18 juli 2019
Trial (trajl) trail (träjl)
17 juli 2019
Join the råvolution
30 juni 2019
TNT utan T.