Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

Det här är handlingar för bygglov för vårt brunhus. Bygglov nr 1. Det är fortfarande oklart hur många bygglov som krävs denna gång. Vi är ganska vana vid bygglov vid det här laget. Det har tagit en hel vinter att få det klart. Jag skojar inte. En HEL vinter. Tid i vårt liv är sån oerhörd lyxvara att det krävdes en 2,5 veckas halsfluss för att få det klart. Att få antibiotika utskriver idag är helt omöjligt så det är bara att härda ut. Men det positiva med det hela är såklart att bygglovet blev klart, trodde jag! Inte ens en vecka efter att vi skickade in det så kom samtalet från kommunen: "det här strider mot detaljplan". What! Vi har ett befintligt varmisolerat hus på tomten som vi vill använda till gästhus. Vi vill bara uppdatera befintligt hus med vatten och avlopp. " Nä. Computer says no." Det verkar helt galet. Vi har ingen egentlig användning för ett varmisolerat förråd mitt på tomten. Vi vill ju inte göra någonting. Bara förbättra användningsområdet? "Nä. Men ni kan flytta huset." Eeh. Ok.

Så här är läget. Vi har ett hus som använts som förråd/snickarbod med bygglov från 1971. Detaljplan över området beslutades 1974. 

Läs hela inlägget »