Fortsätt framåt!

Efter veckor med feber på 39-40 från och till i kombination med magsjuka hade energin tvärdött. De senaste veckorna har jag verkligen kämpat med att genomföra någon sorts aktivitet. Det har bitvis varit kämpigt. Träningsdagboken blöder. Effektiviteten på jobbet har varit bristfällig. Engagemanget på hemmafronten likaså.

Jag lider av akut solskensbrist! Var är vårsolen?! När försvinner snön?! Jag ska inte hymla med att jag älskar vinterlöpning men efter 5 månader är det inte lika lockande längre. Inte bara för att dubbskor är de ENDA skorna som fungerar i vinterväglag utan också för att majoriteten av löpvägarna inte är användbara. Jag är sugen på trailrunning. Skog som luktar grönska. Snabba asfaltsvägar för marathon-tempo.

Dagen till ära så hade jag bestämt mig för att jag skulle ut. Oavsett. Vädergudarna hade lovat solsken så jag tänkte att det passar utmärkt med ett långdistanspass för att tanka solsken. Nähä! Lagom till att jag kom ut vid kl 10.00 så hade det mulnat på och 25 km in i passet började det snöa. F-n!

Jag fick iallafall tanka rejält med endorfiner och med tanke på att jag för två veckor sedan låg i 40 graders feber och knappt kunde ta mig mellan säng-kök-toa så får jag vara nöjd med dagens prestation. Tempot blev till slut helt okej! Känslan likaså! Bara 10 km kvar till maratondistansen och tiden som jag var ute på de 32 km var även det helt okej.

Nu är det stora fråga: Hur många fler kilometrar kan jag klämma in på samma tid under en skarp tävling?

Eftersom min motivation börjar dippa så här i slutet på vintern bestämde jag mig för en helt ny slinga. Tyvärr inte så sexig då det blev på ganska tråkiga bilvägar men likväl ny! En klassiker för att få ny motivation är att göra någon förändring: nya träningsvägar, nya träningsformer eller varför inte några nya löpkläder. Tyvärr så innehåller min garderob ganska mycket träningskläder att jag inte har behov av fler men jag är ändå sugen på nya tights. Kanske neonrosa. Neongula tights har jag letat efter i flera år utan att hitta några som jag riktigt gillar.

En riktig motivationsboost skulle vara att få bli delaktig i något löparteam. Några träningspartners, nya teamkläder och resor till tävling och träning. Jag söker regelbundet samarbetspartners men hittills är jag inte tillräckligt attraktiv. Det finns bara en sak att göra: fortsätta framåt!

Reaktioner och tankar välkomnas!

Senaste inlägg

Bloggarkiv