I väntan på enklare tider

Vabruari har fått en ny innebörd. Jag vet i ju för sig sig inte vad begreppet innefattar och faktum är att jag tyckte att begreppet var ganska galet innan jag kom i kontakt med det EFTER att vi fick barn. Innan barn så innehåller året eventuellt någon eller några sjukdomsdagar. Nu har erfarenhet gett att ju fler barn desto fler sjukdomsdagar. Vabruari innebär nuförtiden sjukdom MAJORITETEN av dagarna. Fyra veckors sjukdomsperiod på fem personer är inte så konstigt egentligen. Problemet är bara att vi precis hade återhämtat oss ifrån två veckors vab i januari. Innan dess var vi sjuka hela jul- och nyår. Plus ett par veckor i oktober och november. Jag tillhör de som inte tror att det är "normalt" att barn är snoriga hela vinterhalvåret. Jag tillhör de som tycker att föräldrar ska hålla sjuka barn hemma, oavsett hur viktigt deras jobb är eller hur trötta de är på föräldraskapet.

All sjukdom är tärande. Inte bara för att sjukdom i allmänhet är tärande utan även för att den mängden vab som behöver göra i vår familj är galet tärande på relationen. De aldrig sinande diskussionerna om vem av oss föräldrar som ska vara hemma är inte ett moment som jag hade räknat med innan vi skaffade barn. Det finns liksom inget jobb som räknar med att en anställd är borta mer än max de framförhandlade semesterveckorna. Framförallt inte med kort varsel. Att vara hemma så ofta som vi är innebär ett oerhört stresspåslag. Många gånger funderar jag på om det rätta är att ha ett arbete där jag är helt utbytbar. Jag är utbytbar på mitt nuvarande jobb också. Alla är utbytbara.  Men det finns andra jobb med ännu större utbytbarhet. Problemet är bara att jag gillar mitt jobb. Jag tror att jag är ganska bra på det.

Vab är så fruktansvärt dåligt förspel. Det är konstant stress, massor med extra hushållsarbete och helt förödande för relationen. Det har varit mer action i sänghalmen.

Men som förälder är det bara att lösa situationen och hoppas på att det kommer bättre tider. Enklare tider. 

Reaktioner och tankar välkomnas!

Senaste inlägg

Bloggarkiv