När löpningen sitter

Det är en galet mäktig känsla när löpningen sitter. Eller springer. Ni vet vad jag menar. Efter flera veckors högt stresspåslag på grund av livet har den senaste veckan varit starkare än någonsin! Ibland känns löpningen nästan surrealistisk. Innan träningen kan huvudet vara helt tomt. Noll löpsugen. En halvdålig natt bredvid ett av barnen som sparkar lite på måfå när djupsömnen är som bäst. Kissolycka i sängen. I ett på förhand misslyckad försök att smyga upp utan att barnen vaknar och göra klart inför morgonlöpning vaknar såklart alla tre barnen helt av sig själva. Något som ALDRIG händer en stressig vardagsmorgon. Efter en förlängd morgon med 1 timme, en tvättmaskin startad och en diskmaskin urplockad kommer jag äntligen ner till källaren för att få på mig löparkläderna. Kroppen rör sig lite motvilligt och huvudet måste övertalas till att komma igång de första kilometrarna. I ärlighetens namn kan de första löpkilometrarna dra uppåt 10 stycken innan löpsteget känns luftigt. Utrycket "häckdjävulen" som myntats av vår fantastiska Kallur är grymt bra. Lite enkelt översatt till "löpardjävul" så förstår jag konceptet fullt ut. Planen med dagens distanspass var 30 km. Efter några svackor vid 12 och 18 km kändes kroppen starkare ju längre distansen blev. Från 28 km kändes kroppen så fantastiskt bra att jag av ren slump förlängde passet med nästan 5 km och extra fart. Jag tror aldrig att jag har sprungit 33 km så enkelt som idag. Så underbart lätt! Känslan i kroppen efter passet har resten av dagen varit avslappnad lycka. Att två av barnen fick vara hos mormor och morfar gjorde inte saken sämre. En högst trevlig lördag tillsammans med löpning, god mat, min man och fullt fokus på endast ett av barnen. En typiskt bra lördag i februari!

Reaktioner och tankar välkomnas!

Senaste inlägg

Bloggarkiv