Kallt? Javisst!

Svensk vinter. Mäkta häftigt ibland. Lång, kall och mörk ibland. Dagen till ära belönade jag mig med ett klassikerpass runt Varpan utanför Falun. Bra plogat, väldigt lite bilar och en nästintill perfekt distans om 20 km räknat hemifrån. Perfekt för ett lättare distanspass och perfekt för ett tröskelpass. Vintertid är mina alternativ till löpvägar betydligt färre än på sommaren varför mitt Varpanpass har seglat upp som en favorit. Med dubbskor är det ofta perfekt grepp på den snöbelagda vägen. Morgonens -18 grader bjöd på isbildning av varierande grad över en stor del av ansiktet. Kallt? Javisst! Ett problem? Nä. Jag är så otroligt tacksam för att mina luftrör har hög kvalitet. Ingen köldastma så långt ökat kan nå!

Dagen var annars en av de stressigare där jag var gräsänka med barnen från kl 06-22. En dag i veckan har min man den i princip obligatorska aktiviteten innebandy som en gång i månaden efterföljs av den i princip obligatoriska ölprovningen. Jag tror stenhårt på att det behöver få finnas egentid i ett förhållande för att det ska fungera över tid. Jag tror också på att människor som lever nära varandra blir mer lika varandra på vissa delar. Annars finns risken att förhållandet på sikt blir ohållbart. Min man har tydligen gett sig in i en vegan-period och således även jag själv. Helvegan blir jag nog aldrig, min kropp behöver lite kyckling och lite nöt ibland för att fungera optimalt. På att göra listan finns därför att hitta en lokal bonde där vi kan köpa eko-kött men jag har ännu inte startat det projektet. Vegan, gluten- och mjölkfritt kan ofta vara ett experiment men kvällens middag som gjordes tillsammans med barnen är jag ändå riktigt nöjd med.

Generellt sätt så är jag nöjd med alla kvällar där jag är ensam med barnen och som inte slutar i ett totalt kaos. Om alla är mätta, borstar tänderna och hamnar i någon sorts säng innan kl 21 är kvällen en succé! Men jag måste erkänna att det blir lättare och lättare ju äldre barnen blir. Framförallt så är det lättare när livet lämnar yttepyttebebisåldern.

Reaktioner och tankar välkomnas!

Senaste inlägg

Bloggarkiv