Vabb-ish

Vi vabbar mycket. Väldigt mycket. Efter 2,5 veckors jobb efter 3 veckors "ledigt" över jul- och nyår där alla i familjen var sjuka mer eller mindre hela perioden blev det 3 vabbdagar av 5 arbetsdagar. 
Ett problem med barn som är sjuka är att de inte är sjuka som vuxna är. Sjuka barn beter sig ungefär som friska barn, med den skillnaden att de inte får vara på skola/förskola. Ett barn kan också vara sjukt på morgonen, ungefär som när vuxna är sjuka, när föräldrar tar beslut om allmäntillståndet är så pass dåligt att de inte orkar vara aktiva på en skoldag. Allmäntillståndet kan dock snabbt skifta till att bli högst friskt under dagen. Beslutet just denna morgon att alla tre barnen var sjuka visade sig vara fel till 66,6%. Det var alltså bara ett barn som egentligen var berättigat till att vara hemma. Efter att ha kört 1 timme mage/rygg i vardagsrummet till Greta Gris på teven, med ett barn oftast på mig och övriga två i någonslags sportbilstävlings runt mig så blev det en trip till den mest barnvänliga restaurangen inom rimlig resväg: IKEA. Leklandet var dock tyvärr stängt så de "sjuka" barnen fick leka av sig i restaurangen i ett par timmer till övriga gästers stora glädje.

Trots alla sjukdomar och dåliga nätter har jag verkligen försökt att få in träningen. Jag vill absolut prova löpningen. Men att den ökade träningsmängden är svår att kombinera med småbarnsliv, hushållsarbete och jobb (även om det endast är deltidsjobb) är inget som jag försöker att hymla med. Det är jättesvårt att få ihop tid till balans mellan träning och återhämtning. Men jag lever på mitt mål att få springa fort och lätt i sommar. Jag lever på känslan när jag står på startlinjen i Ultravasan45. Jag lever på känslan av att passera Gopshus men underbart lätta ben. Jag tror att jag har goda möjligheter till att göra det i sommar också även om det många gånger känns väldigt långt bort.

Etiketter: sjuk vabb

Reaktioner och tankar välkomnas!

Senaste inlägg

Bloggarkiv