Mens Sana

Ni vet det där med själen. "En sund själ i en sund kropp". "Mens sana in corpore sano." Eller en annan variant: "Så länge huvudet är dumt får kroppen lida."

Det har varit en lång och mörk höst. Mycket regn. Mycket grå. Det sätter sig på huvudet. I själen. Men ett tyngt huvud kan fördrivas med hårt fysiskt arbete. I alla fall ge en kraftig förbättring.

Efter flera veckors tyngd bestämde jag mig för att bara springa. Springa långt och länge. Springa på nya ställen. Nyhet förnöjer. Tror jag. Nyhetens behag heter det i alla fall. Det funkar fint på ett tyngt huvud. Utbrändhet, överträning, depression är för ett tecken på ensidighet och maktlöshet. Att inte kunna påverka situationen.

Så för att bryta tyngden sprang jag tvärs över stan för att hitta nya löpningar. Med enkel väg, kortaste vägen, på 8,5 km blir det en del kilometer. Men jag har sprungit kilometrar förut. Jag gillar att springa kilometrar.

Reaktioner och tankar välkomnas!

Senaste inlägg

Bloggarkiv