Mitt alternativ till varma länder

Jag har en våt dröm. Eller iallafall en varm dröm. Att få åka (minst) fyra veckor under vinterhalvåret till ett varmare land för att springa. Utan tjocka tights. Utan vindbyxor. Utan supertröja. Utan vindjacka. Utan mössa och vantar. Utan buff. Utan tunga skor med dubbar.
Det är väldigt sällan som jag klagar på en svensk vinter men sen dess att tiden till längdskidor försvann så försvann också lyckan över det vita guldet. Nu tar det mest bara tid och energi att komma ut, oavsett antal personer som ska utanför dörren. Det är inte längre "Shall we leave the house? Yes."
Jag springer självklart många löpmil i dubbskor varje år. Halkar runt på isgator och pulsar i snön. Med pannlampa och snövisir i morgonmörker. Men jag vill väldigt gärna prova att åka utomlands. Kanske med maken, kanske med barnen. Jag har gjort en lista på ställen dit jag önskar åka. Men jag gör inga planer längre. Det är bara att hoppas på att resan får en plats i livet i framtiden.

Tills den platsen kommer så springer jag i mitt brunhus. Löparhus eller Runnerswayhuset som det också kallas. Och jag är väldigt VÄLDIGT nöjd med sommarens tid- och pengainvestering. Mitt löpband. Jag har drömt om ett löpband stora delar av livet men det är först i höstas som det fanns utrymme för ett sådant att flytta in. Efter timmeslånga researcher blev det ett spontaninköp på en tokrea.

Mitt löpband är mitt alternativ till varma länder under kalla vintermånader. Vissa dagar, och just i år många dagar, har jag skottat mig fram genom snön till mitt träningshus. Men väl där kan jag springa enkla morgonpass eller snabba intervaller i tävlingskläder och lätta skor. Det är helt obeskrivligt underbart!

Reaktioner och tankar välkomnas!

Senaste inlägg

Bloggarkiv