Lyft för sexlivet

På grund av den envisa jävel som jag är så har jag fått ett bakslag. Eftersom jag har mått så fantastiskt bra under denna graviditet så har jag jobbat på som vanligt med barn, markservice, jobb, renovering m.m. Ja, allt utom träningsmängden. Bakslaget kom abrupt förra söndagen under en släktmiddag. En molande värk i ländryggen som blev kraftigare under dagen. De följande tre dagarna blir det värre. Vid gång, trappgång, förflyttning i sidled och förändring av kroppsposition (liggande-stående, stående-liggande, liggande-sittande, sittande-liggande m.m.) hugger det till i ländryggen som om en kniv kilat in sig i ryggslutet och smärtan strålar ner genom rumpa och lår mot knäna. Det enda som hjälper mot smärtan är horisontell position med benen höftbrett isär i minst 20 minuter. AHA! tänker jag. Det är alltså det här som är foglossning!? Shit vad ont det gör! Jag, som hittills, har varit lyckligt ovetande om foglossning tänker att det nu förmodligen blir en helvetiskt sista trimester. För att minska risken för ytterliggare smärta och eventuellt besvär efter förlossningen minskar jag omedelbart belastning på kroppen såsom promenader, spring i trappan, disk och matlagning (kroppspositionen vid köksarbete visar sig vara förödande för smärtan), lek med barn och att lyfta tungt. De tre nu kommande månaderna kommer att bli långa och begränsade. För mig är en av de jobbigaste delarna med graviditeten och bebistiden just begränsningen. Att faktiskt inte kunna göra det jag vill. Det är mentalt knäckande men samtidigt en lärdom. Att koppla bort. Tagga ner. Acceptera.

Till följd av detta kompletteras min grundutstyrsel, som redan innefattar  kompressionsstrumpbyxor för gravida samt bekväm BH, med ett foglossningsbälte. Attraktionskraften är enorm! Att vara gravid är verkligen ett lyft för sexlivet. Att ha kompressionstights och sportBH är för mig vardagsmat, men att gå i det från morgon till kväll kan kännas lite instängt. Men det är bara att bita i det sura, för att det funkar verkligen. Belastningen på kroppen känns längre.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Etikettmoln