Det är ingen slump

Dagen bjöd igen på löpning på Lugnet. Mitt fantastiska Lugnet! Det är helt underbart! Här finns en optimal variation av träningsmöjligheter ett stenkast ifrån varandra. Och framförallt! Ett stenkast ifrån vårat hus. Tuffa stigar ("trailrunning") på Jungfruberget, breda fina spår med rejäl kupering på Sjulsarvsspåren (också detsamma som skidspåren), långa fina grusvägar på skjutfältet och intervaller i grusad vattentornsback, terräng i mördarbacken, trapporna till hopptornen, eller två! asfalterade vägar till hopptornens början. Därtill finns närheten till slalombackar i både Romme Alpin, Bjursås, Källviksbacken och ytterligare träningsspår på andra sidan stan i Stångtjärn. Det finns också långa asfalterade lättkuperade cykelvägar både mot Borlänge/Leksand och Grycksbo i de fall man vill utveckla sin marathonlöpning.

Det är ingen slump att jag bor här. Det har jag haft som mål i livet (precis som tre barn, bland annat) sedan jag var 15 år. Ibland är det skönt att jobba mot tydliga mål. Jag har till och med lämnat en tidigare kärlek för att flytta hit. Kärleken och längtan till Dalarna var starkare. Men jag är nöjd med det beslutet. Han har ett bra liv och jag har ett bra liv, på olika håll.

När man tycker om träning så mycket som jag gör blir livet enklare om man bor nära sitt intresse. Det måste gå fort att ta sig till träningen. Och fortare än så här vet jag knappt om det går att få. Detta gäller även min man som har förälskat sig i endurocykling sedan barnen kom och han sålde motorcykeln. Tack vara samarbete mellan Falu kommun, Lugnet och Falu Stigcyklister så finns nybyggda endurobanor nerför mördarbacken samt därtill även MTB-banor. Det luktar liksom idrott här i området, och det smittar av sig på bostadsområdet. Det är inte bara att det finns möjligheter till konditionsidrott. Det finns även gymnastik, inomhushallar, ishall, bandyplan, friidrottsarena (ute och inne!), tennisbanor (ute och inne!), badhus (ute och inne!), gym samt en hel del därtill och närhet till Högskolan Dalarna och DalaSportsAcademy med testcenter.

Nu när jag har nått mitt målboende och snart har mitt barnmål om tre så är mitt mål att även få arbeta här i området. Det är svårt. Det kan vara en lång väg. Jag har försökt många gångar utan att lyckas. Men här är det bra att ha ett tydligt mål. Att försöka igen och igen. Att jag inte har lyckats hittills har naturligtvis påverkat mitt val att ta upp studierna igen. Jag vet vart jag vill, och jag tänker kämpa i många år till innan jag erkänner mig besegrad!

Löpningen går fantastiska bra fortfarande, i vecka 22. Jag ville bara säga det. Det är så underbart!

Etiketter: lugnet falun mål

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Etikettmoln