Vårens första virke

Våren är här! Eller nja... Den är iallafall på gång. Men med minusgrader var och varannan morgon samt snöblandat regn eller hagel så är det inga direkta vårkänslor ännu. Men likaväl så närmar sig dagarna alltmer sommaren, och det betyder... trädack! Makens favoritnöje under sommarmånaderna är förutom endurocykling och stigbygge att skruva trall och dricka trallbyggaröl, som för övrigt är en egenkomponerad historia via Kompisbryggeriet.

Alltså har vårens första virke inhandlats inför den första trallen. Målet är att i år lyckas åstadkomma både designtrall mot vägen samt altan på framsidan som ska sträcka sig runt huset. Man kan aldrig få för mycket trall, som min make brukar säga. Själv ser jag otroligt mycket fram emot att ha en altan till vår altandörr som nu suttit på plats i 4 år. Som husägare finns det alltid något att göra men i år så har väl ändå turen kommit till altanen!? Jag ser verkligen fram emot en sommarmiddag i kvällssolen med vänner och familj är en riktig höjdare!

Förutom trallen hoppas jag på att få måla bostadshuset grått, precis som snickarboden. Men då detta är ett mycket större projekt i praktiken än i teorin så får jag se om tid finns till detta. Att ha olika färg på de olika huset på samma villatomt stör mitt estetiska sinna och bör åtgärdas inom kort!

Etiketter: hus husbygge renovering

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln