1/3 avklarad!

Äntligen! Den första tredjedelen är avklarad och livet stabiliserar sig. Energin och inspirationen är tillbaka. Det är en fantastisk känsla! Tiden har ändå gått fort! Fortare än tidigare. Kanske för att jag har ett lugn i att de här nio månaderna snart har passerat. Kanske för att det är sista gången som jag gör det här. Kanske för att jag studerar och söker jobb all barnfri tid och att resten av tiden går åt till just barnen. Kanske för att jag vet att kroppen får tillbaka sin energi direkt efter förlossningen och att jag påbörjar min resa mot målen på riktigt. Det är många faktorer som bidrar. Men nu när risken för missfall är mycket mindre och dagarna är fyllda med mer energi så njuter jag för fulla drag och inväntar att få känna barnet sparka, kanske det bästa med att vara gravid! Men först är det en sommar fylld av möjligheter som väntar!

Att första trimestern är avklarad och illamåendet är så gott som borta innebär att matlusten är tillbaka! Och det med besked! Allt är gott. Jag vill ha mycket mat och ofta. De är helt fantastiskt! Kroppen ska upp sisådär 15 kg varav det är 12 kg kvar de följande 6 månaderna. Så det är bara att äta på! Godast är frukosten och middagen. En favorit just nu är gurt med hemmagjord crusch och banan.
 

Eftersom jag äter mjök- och glutenfritt så är det min egna variant. En enkel sådan som gåt fort att laga, fort att göra iordning och fort att äta. Morgonen är en hektiskt period där två skitungar ska mysa och leka innan förskolan. Samt allt det där andra med nya kläder, kissa, borsta tänder, ta medicin, dricka te i nappflaska (en långlivad morgonsuccé) m.m. Därför måste jag snabbt ha i mig rejält med kolhydrater för att fungera som människa och hinna alla morgonbestyr. Maken är på jobbet kl 06.00 så honom har jag inte så mycket användning av.

Favoritfrukosten består av:
·       Havregurt
·       Skivad banan
·       Crunch
(havregryn, bovetemjöl, rismjöl, socker efter smak, salt efter smak och kokosfett/smör) som gräddas i ungnen i 15-20 min tills lite färg. Måtten är oklart men crunchen är ungefär som en smulpajsdeg .

En riktig höjadare för morgonhungriga! Eller kvällshungriga. Eller mellanmålshungriga.

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln