Ölandsregn.

Ölandsregn och blåst. Inte alls något som jag är van vid. De senaste året har vi varit bortskämda med strålande sol och medelhavsvärme dag som natt.  Vi har legat utspridda och uslagna i sängarna med fönstret på vid gavel i hopp om att det ska bli lite svalt i sovrummet. Men i år, icke något sådant. Tyvärr. För en stor del av årets träning gör jag inför just Ölandsveckan. Den fantastiska Ölandsveckan som i min värld går ut på att plöja löpmil. Överallt jag ser är det perfekta löpstigar. Veckomängden ökas med minst 50%, något som oftast märks först och mest i knän och höfter som inte riktigt klarar mängdbelastningen. Tur är det då att jag har barn så att jag inte kan plöja löpmil av eget val.

Löpning på Öland och speciellt norra Öland är något magiskt, ja nästan snudd på en religös upplevelse.  Det är platt överallt, det är lättlöpt överallt och det går fort överallt! Efter de första 2-3 sega kilometrarna tar löparfreaket inom mig över och jag behöver inte längre tänkte på löpsteget. Dam, dam, dam... fötterna dansar över marken, snabbt och lätt. Kilometrarna tickar p

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln